10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportO britanică cu origini românești a eliminat-o de la Wimbledon pe Sorana...

O britanică cu origini românești a eliminat-o de la Wimbledon pe Sorana Cârstea

Ema Răducanu s-a impus în două seturi, 6-3, 7-5, după un meci ce a durat o oră și 42 de minute.

Sorana Cîrstea a început bine primul set, reușind să se desprindă la 3-1, cu un break în game-ul 4. De aici însă, sportive din România a cedat inițiativa și a pierdut 5 game-uri la rând, Răducanu adjudecîndu-și setul cu 3-6.

Răducanu a început bine și setul secund și a mai adăugat 3 game-uri la șirul neîntrerupt de 5, din primul set. Cîrstea a avut un moment de revenire și a reușit să egaleze la 3, în fața tinerei britanice cu origini paterne în România.

Game-ul 8 a fost unul dramatic, în care Cîrstea a salvat 5 mingi de break, reușind să câștige la a șasea minge de game, game ce a contabilizat un total de 23 de puncte jucate.

Cele două sportive și-au valorificat apoi serviciul, până la 6-6 pentru Rădulescu, care a izbutit să facă break-ul și să valorifice a treia minge de meci.

Pentru prezența în turul 3, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 134.550 euro și 130 puncte WTA.

Răducanu o va întâlni în optimi pe australianca Ajla Tomljanovic (75 WTA).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă