15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportO britanică cu origini românești a eliminat-o de la Wimbledon pe Sorana...

O britanică cu origini românești a eliminat-o de la Wimbledon pe Sorana Cârstea

Ema Răducanu s-a impus în două seturi, 6-3, 7-5, după un meci ce a durat o oră și 42 de minute.

Sorana Cîrstea a început bine primul set, reușind să se desprindă la 3-1, cu un break în game-ul 4. De aici însă, sportive din România a cedat inițiativa și a pierdut 5 game-uri la rând, Răducanu adjudecîndu-și setul cu 3-6.

Răducanu a început bine și setul secund și a mai adăugat 3 game-uri la șirul neîntrerupt de 5, din primul set. Cîrstea a avut un moment de revenire și a reușit să egaleze la 3, în fața tinerei britanice cu origini paterne în România.

Game-ul 8 a fost unul dramatic, în care Cîrstea a salvat 5 mingi de break, reușind să câștige la a șasea minge de game, game ce a contabilizat un total de 23 de puncte jucate.

Cele două sportive și-au valorificat apoi serviciul, până la 6-6 pentru Rădulescu, care a izbutit să facă break-ul și să valorifice a treia minge de meci.

Pentru prezența în turul 3, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 134.550 euro și 130 puncte WTA.

Răducanu o va întâlni în optimi pe australianca Ajla Tomljanovic (75 WTA).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă