15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportPlatini acuză: „Infantino nu vrea să revin în fotbal”

Platini acuză: „Infantino nu vrea să revin în fotbal”

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, susține că Infantino face tot posibilul pentru a-l ține departe pe acesta de fotbal, în condițiile în care suspendarea fostului Balon de Aur a expirat, iar jusțiția elvețiană l-a exonerat de acuzațiile care i-au fost aduse.

„Chiar dacă nu Infantino a provocat condamnarea mea, el împreună cu subordonaţii şi cu juriştii săi au făcut tot posibilul pentru ca eu să nu revin în fotbal”, a declarat fostul căpitan al Franței.

La începutul acestei săptămâni, FIFA a anunţat că a făcut demersurile legale pentru a obţine rambursarea a 2 milioane de franci elveţieni, sumă care ar fi fost plătită în mod nejustificat de către fostul preşedinte Sepp Blatter lui Michel Platini.

Francezul se apără: „FIFA îmi datora bani şi mi i-a dat. Cinci ani mai târziu, atunci când am candidat la preşedinţia FIFA, Federaţia internaţională m-a pedepsit pentru că mi-a dat banii respectivi. Nu pot să înţeleg”.

Platini a fost condamnat pentru încasarea sumei respective, care, susţine francezul, i-a fost promisă de Blatter cu ocazia colaborării pe care a avut-o cu acesta la începutul mandatului său, dar a cărei plată a fost făcută chiar înainte de realegerea elveţianului în funcţia de conducător al FIFA.

Plata frauduloasă a stat la baza suspendării celor doi din orice activitate legată de fotbal. Justiţia elveţiană a deschis în septembrie 2015 proceduri penale împotriva acestora, iar suspendarea lui Platini a expirat pe data de 6 octombrie 2019.

În vârstă de 64 ani, Platini a fost preşedinte al UEFA între anii 2007 și 2015.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă