15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ronaldo – cel mai bun sportiv european în 2017. Simona Halep – plasată pe locul 13

La ancheta organizată de agenția PAP au participat peste 20 de agenții de presă din întreaga Europă, inclusiv din România.

În acest clasament, românca Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, a fost plasată pe locul 13.

Atacantul Ronaldo a câştigat în anul 2017 al cincilea său ”Balon de Aur”, precum şi premiul The Best, acordat de FIFA. El a ocupat primul loc în clasamentul PAP cu un total de 159 de puncte.

Ierarhia a fost stabilită prin voturile acordate de reprezentanţii a 26 de agenţii de presă de pe continent, inclusiv Agerpres.

Ronaldo a ieşit învingător şi la ediţia din anul 2016 a anchetei PAP.

În 2017, pe locul secund s-a clasat britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1, cu 143 puncte, iar pe locul trei este tenismanul elveţian Roger Federer, campion anul acesta la Australian Open şi Wimbledon, cu 124 de puncte.

Simona Halep a ocupat locul 13, cu 31 de puncte. Halep a fost a doua în ancheta agenţiei bulgare de ştiri BTA care a desemnat recent cei mai buni sportivi din Balcani, fiind devansată de bulgarul Grigor Dimitrov.

Reprezentanţii României au câştigat în două rânduri ancheta PAP pentru cel mai bun sportiv european al anului, în 1976 prin gimnasta Nadia Comăneci şi în 1999 prin atleta Gabriela Szabo.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă