13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportRugbistul James Cronin, suspendat pentru dopaj

Rugbistul James Cronin, suspendat pentru dopaj

Cronin a fost testat pozitiv la steroidul prednisolon şi la corticosteroidul prednison, substanţe care se află pe lista celor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), în urma meciului din turul al doilea al Cupei Campionilor cu Racing 92, în luna noiembrie a anului trecut.

”Înaintea meciului … Cronin nu s-a simţit bine şi i-au fost prescrise antibiotice, însă, farmacia i-a eliberat medicamentele altui client”, a precizat EPCR într-un comunicat.

”Ofiţerul judecător a acceptat motivul că substanţele interzise din proba prelevată jucătorului au fost provocate de o eroare a farmaciei, iar violarea regulamentului antidoping nu a fost intenţionată”, a menţionat forul european.

S-a considerat că rugbystul de 29 de ani nu a comis o greşeală semnificativă şi a cooperat cu ancheta, dar ofiţerul judecător a decis că totuşi are o responsabilitate pentru ceea ce era în proba prelevată.

Astfel, Cronin nu va avea drept de joc între 15 aprilie şi 16 mai, dar World Rugby, forul mondial, organismul suprem din sportul irlandez (Sport Ireland) şi AMA/WADA pot face apel.

Cele mai citite

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

Tot mai mulți oameni aleg să mănânce acasă. Fast-food-urile caută noi soluții să atragă clienți

Giganții globali de fast-food sunt nevoiți să regândească strategiile de marketing. Tot mai mulți oameni, afectați de inflație, aleg să mănânce acasă. McDonald's și Starbucks...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă