18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportTadjikistanul urmează exemplul Belarusului. Campionatul de fotbal a fost reluat

Tadjikistanul urmează exemplul Belarusului. Campionatul de fotbal a fost reluat

În meciul de deschidere, FC Hatlon a dispus cu 2-1 de FK Istaravşan, graţie unui gol marcat în prelungiri de Ehson Boboev.

Jocul s-a disputat, însă, fără spectatori în tribune, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că populaţia din Tadjikistan trebuie să evite adunările publice, în ciuda faptului că în fosta republică sovietică nu a fost confirmat până acum niciun caz de infectare cu Covid-19.

Fotbalul a fost oprit la nivel mondial din cauza actualei pandemiei, disputându-se în prezent meciuri doar în ţări precum Belarus, Nicaragua sau Burundi.

FC Hatlon, care a câştigat titlul naţional de trei ori după ce Tadjikistanul a devenit stat independent, în 1991, a obţinut in extremis prima sa victorie din acest sezon, după ce oaspeţii au condus cu 1-0.

Tot duminică s-au mai disputat meciurile Lokomotiv Pamir – FC Faizkand (2-2) şi FC Kuktoş – Reagar TadAz (0-0), ambele disputate de asemenea fără spectatori în tribune.

Sâmbătă, campioana en titre, Istiklol s-a impus cu 2-1 în faţa formaţiei Hunjand, cucerind pentru a noua oară Supercupa Tadjikistanului.

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă