12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportWTA Cincinnati: Simona Halep s-a calificat în optimi

WTA Cincinnati: Simona Halep s-a calificat în optimi

Halep, triplă finalistă la Cincinnati (2015, 2017, 2018), a obţinut victoria după două ore şi două minute, într-un meci în care nu a făcut cel mai bun joc al său.

Venită după o accidentare care a forţat-o să se retragă în sferturi la Toronto, Halep a fost lipsită de ritm în primul set, în care Alexandrova (24 ani, 43 WTA) a controlat ostilităţile cu serviciul său puternic şi cu un joc agresiv. Românca a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Alexandrova a egalat, iar apoi a reuşit un break care i-a dat şansa să se desprindă la 4-2. Rusoaica şi-a conservat avantajul, câştigând setul cu 6-3.

Alexandrova a început bine şi actul secund, în care a avut 2-0, dar Halep a continuat să lupte şi jocul său a crescut puţin, pe măsură ce rusoaica a început să scadă în nivel. Românca a egalat, 2-2, a ratat două mingi de break la 3-3, dar a reuşit să câştige contra serviciului la 5-5, iar apoi a încheiat setul cu 7-5.

În decisiv, Alexandrova a condus cu 1-0 şi 2-1, Halep a reuşit un break şi a preluat controlul, 3-2, dar imediat şi-a pierdut serviciul, iar rusoaica a revenit la cârmă, având 4-3. Fostul lider mondial şi-a arătat clasa şi a luptat în continuare, forţându-şi adversara să greşească, a egalat, a făcut break şi a încheiat conturile cu 6-4.

Alexandrova a avut 12 aşi, însă a comis şi 8 duble greşeli, în timp ce Halep a reuşit 3 aşi şi a comis 2 duble greşeli. Rusoaica a contabilizat nu mai puţin de 35 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 9 ale Simonei, însă a greşit mult mai mult (51-29). De remarcat că la numărul total de puncte, Alexandrova a avut unul în plus, 95-94.

Halep şi-a asigurat un cec de 30.330 dolari şi 105 puncte WTA, urmând să o înfrunte în optimi pe americanca Madison Keys sau pe rusoaica Daria Kasatkina.

Cele mai citite

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă