18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechDesigner-ul iPhone-ului Jony Ive plecă de la Apple ca să-și înceapă propria...

Designer-ul iPhone-ului Jony Ive plecă de la Apple ca să-și înceapă propria firmă

Omul din spatele modelelor iconice ale iPhone, iMac și iPad pleacă de la Apple.

Apple a declarat că va continuă să lucreze la produsele sale, dar acțiunile au scăzut cu 1,5% până la 197,44 dolari în tranzacționarea post-piață, ștergând aproximativ 9 miliarde dolari din valoarea firmei.

Ive a reprezentat echipa de design a Apple de la începutul anilor 1990 și este cunoscut pentru creerea modelelor de design rotunjite și elegante ale produselor Apple.

El este adesea subliniat ca vizionarul din spatele sucessului Apple fața de concurenții săi – creând produse care nu arăta doar ca niște cutii de fire, ci unele care să fie la modă.

Ive sa alăturat companiei în 1992 în calitate de tânăr designer senior. Steve Jobs a fost în mijlocul exilului său de 12 ani în acea perioadă, iar la întoarcerea sa, el l-a numit pe Ive vicepresedinte senior de design industrial.

Perechea era cunoscută lucrând strâns împreună în deceniile dinaintea morții lui Jobs în 2011. Jobs a făcut o dată referire la Ive ca “partener spiritual”.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă