17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTechDesigner-ul iPhone-ului Jony Ive plecă de la Apple ca să-și înceapă propria...

Designer-ul iPhone-ului Jony Ive plecă de la Apple ca să-și înceapă propria firmă

Omul din spatele modelelor iconice ale iPhone, iMac și iPad pleacă de la Apple.

Apple a declarat că va continuă să lucreze la produsele sale, dar acțiunile au scăzut cu 1,5% până la 197,44 dolari în tranzacționarea post-piață, ștergând aproximativ 9 miliarde dolari din valoarea firmei.

Ive a reprezentat echipa de design a Apple de la începutul anilor 1990 și este cunoscut pentru creerea modelelor de design rotunjite și elegante ale produselor Apple.

El este adesea subliniat ca vizionarul din spatele sucessului Apple fața de concurenții săi – creând produse care nu arăta doar ca niște cutii de fire, ci unele care să fie la modă.

Ive sa alăturat companiei în 1992 în calitate de tânăr designer senior. Steve Jobs a fost în mijlocul exilului său de 12 ani în acea perioadă, iar la întoarcerea sa, el l-a numit pe Ive vicepresedinte senior de design industrial.

Perechea era cunoscută lucrând strâns împreună în deceniile dinaintea morții lui Jobs în 2011. Jobs a făcut o dată referire la Ive ca “partener spiritual”.

Cele mai citite

Buzăul va avea echipă în Liga 1 după 15 ani de absență

Gloria Buzău a revenit în elita fotbalului românesc după 15 ani de absență, în urma victoriei obținută pe teren propriu cu scorul de 3-0...

Noi detalii în urma operației pe care a suferit-o Florin Piersic. “Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva”

Florin Piersic (88 ani), unul dintre cei mai mari actori români, a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, iar acum ies la iveală noi...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă