13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechO nouă invenţie a unui startup japonez: Drona parasolară

O nouă invenţie a unui startup japonez: Drona parasolară

Asahi Power Service, o mică companie din prefectura Tochigi (nord-estul ţării), speră să comercializeze dispozitivul său începând de anul viitor.

Drona parasolară va fi destinată iniţial suprafeţelor închise, precum terenurile de golf, ca urmare a riscului de prăbuşire şi a complicaţiilor rezultate din reglementarea utilizării dronelor.

“M-am gândit să dezvolt acest mecanism pentru că nu îmi place să port umbrelă”, a explicat AFP, Kenji Suzuki, directorul Asahi Power Service.

Având un diametru de 1,5 metri, prototipul dronei parasolare cântăreşte 5 kilograme şi are deocamdată o autonomie de zbor de numai 5 minute, asigurată de o baterie reîncărcabilă.

Compania speră să majoreze timpul de acţiune la 20 de minute, cu ajutorul unui motor mai uşor.

“Testăm în prezent a treia generaţie de prototipuri şi încercăm să depăşim principala provocare tehnică: să stabilizăm zborul deasupra capului utilizatorului în timpul mersului”, a declarat Suzuki.

Sistemul de urmărire a utilizatorului se bazează pe camere, notează el.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă