25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechO nouă invenţie a unui startup japonez: Drona parasolară

O nouă invenţie a unui startup japonez: Drona parasolară

Asahi Power Service, o mică companie din prefectura Tochigi (nord-estul ţării), speră să comercializeze dispozitivul său începând de anul viitor.

Drona parasolară va fi destinată iniţial suprafeţelor închise, precum terenurile de golf, ca urmare a riscului de prăbuşire şi a complicaţiilor rezultate din reglementarea utilizării dronelor.

“M-am gândit să dezvolt acest mecanism pentru că nu îmi place să port umbrelă”, a explicat AFP, Kenji Suzuki, directorul Asahi Power Service.

Având un diametru de 1,5 metri, prototipul dronei parasolare cântăreşte 5 kilograme şi are deocamdată o autonomie de zbor de numai 5 minute, asigurată de o baterie reîncărcabilă.

Compania speră să majoreze timpul de acţiune la 20 de minute, cu ajutorul unui motor mai uşor.

“Testăm în prezent a treia generaţie de prototipuri şi încercăm să depăşim principala provocare tehnică: să stabilizăm zborul deasupra capului utilizatorului în timpul mersului”, a declarat Suzuki.

Sistemul de urmărire a utilizatorului se bazează pe camere, notează el.

Cele mai citite

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă