27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTechCercetătorii internaţionali fac progrese în crearea de embrioni artificiali

Cercetătorii internaţionali fac progrese în crearea de embrioni artificiali

Potrivit experţilor, rezultatele sugerează că embrionii umani vor putea fi creaţi într-un mod similar, un pas care ar permite oamenilor de ştiinţă să folosească embrioni artificiali în loc de unii reali pentru a cerceta stadiile incipiente ale dezvoltării umane.

Echipa, condusă de Magdalena Zernicka-Goetz, profesor la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, a creat anterior o structură simplă, asemănătoare unui embrion de şoarece. În acest scop au fost utilizate două tipuri de celule stem şi un schelet tridimensional pe care să se dezvolte acestea.

Potrivit lucrării publicate luni în jurnalul Nature Cell Biology, cercetătorii au dezvoltat în continuare structurile, folosind trei tipuri de celule stem, permiţând un proces numit gastrulaţie, un pas esenţial în care celulele embrionare încep să se autoorganizeze într-o structură corectă pentru formarea unui embrion.

”Embrionii noştri artificiali au trecut prin cel mai important eveniment de viaţă într-o cultură de celule. Aceştia sunt acum extrem de apropiaţi de embrionii reali”, a afirmat Zernicka-Goetz într-un comunicat.

Zernicka-Goetz a spus că echipa ar trebui să fie capabilă să înţeleagă cum interacţionează cele trei tipuri de celule stem pentru a permite dezvoltarea embrionului. Şi, prin modificarea secvenţei biologice într-un tip de celulă, ar trebui să poată vedea cum este afectat comportamentul altor tipuri de celule.

”O mare parte din sarcinile pierdute se produc la începutul dezvoltării embrionare şi totuşi acest stadiu este foarte puţin cunoscut. Acum avem o modalitate de simulare embrionară în cultura de laborator, aşa că ar trebui să fie posibil să înţelegem exact ce se întâmplă în timpul acestei perioade remarcabile în viaţa unui embrion şi de ce eşuează uneori acest proces”, a spus Zernicka-Goetz.

Cele mai citite

Ce să treci pe lista pentru bagajul de maternitate? 10 idei utile pentru viitoarele mămici

Nașterea este un moment unic în viață, un moment plin de emoție pentru viitoarele mămici. Fie că ești la prima experiență sau deja...

Tarifele la gaze și energie tot nu au scăzut. Dimpotrivă, se impun tot felul de taxe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, promitea o scăderea considerabilă a facturilor la gaze și energie electrică de la 1 aprilie, lucru care de altfel nu...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă