15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTechOperatorii care vor dirija sistemele Patriot se antrenează în America

Operatorii care vor dirija sistemele Patriot se antrenează în America

Un sistem denumit Reconfigurable Table Top Trainer (RT-3) le permite operatorilor sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot să se antreneze prin intermediul unor simulări realiste, precizează un comunicat difuzat de compania Raytheon, cea care produce sistemele Patriot.

Training-ul susținut de sistemul RT-3 asigură instruire operațională tactică și folosește metode similare jocurilor video. De exemplu sunt disponibile avatar-uri virtuale, feminine sau masculine, care folosesc mișcări ale brațelor și comenzi vocale pentru a comunica cu membrii echipelor în timpul exercițiilor sau a training-urilor de mentenanță. Acest mod de lucru interactiv ar putea fi utilizat la un moment dat de toate unitățile Patriot din lume, inclusiv din România.

Forțele Aeriene Române vor intra, în curând, în posesia primului lor sistem Patriot, acesta fiind apoi urmat de sisteme adiționale. În acest moment, SUA și 16 țări aliate dețin sisteme Patriot. Absolvenții din cadrul Forțelor Aeriene Române care au urmat cursurile Fires Center of Excellence din cadrul United States Army Air Artillery School din Fort Sill (statul Oklahoma) au fost instruiți printr-o serie de cursuri privind operarea și mentenanța sistemului Patriot.

„Cea mai dificilă parte a instruirii pentru utilizarea sistemelor Patriot este cea dedicată operațiunilor antiaeriene”, a spus Patrick Griffin, coordonatorul programului Patriot România.

„Sistemul RT-3 le dă operatorilor Patriot posibilitatea să se pregătească oricând și de oriunde pentru operațiuni antiaeriene datorită programelor software tactice, iar stilul de training familiar similar jocurilor video, destinat operatorilor și specialiștilor de mentenanță, diminuează semnificativ timpul de învățare”, precizează Patrick Griffin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă